EL-i gaasiturulepe võib mõjutada Nord Stream 2 rajamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liidu esialgne lepe välisriikidest tulevate gaasitorude osas võib raskendada Nord Stream 2 gaasijuhtme rajamist Venemaa ja Saksamaa vahele.

Euroopa Komisjon teatas täna, et jõudis liikmesriikide ja Euroopa Parlamendiga leppeni, millega karmistatakse gaasitorude jaoks reegleid ja järelevalvet ning seatakse nende rajamisele rangemad tingimused.

Möödunud nädalal ületasid Prantsusmaa ja Saksamaa oma erimeelsused ja asusid toetama ettepanekut, mis küll ei peata vastuolulise Nord Stream 2 gaasitoru rajamist, kuid võib seda raskendada.

Euroopa Liidu energiavolinik Miguel Arias Cañete ütles, et «kõik, kes on huvitatud gaasi müümisest Euroopasse, peavad austama Euroopa energiaseadust».

Mitmed riigid, nende seas USA, mis on ka ise suur gaasitootja, on Vene-Saksa gaasitoru nimetanud Venemaa katseks suurendada oma mõjuvõimu ja ohuks Euroopa energiajulgeolekule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles