Kolledžis arutatakse, kuidas piiriülest kuritegevust peatada

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaale saabuvad rahvusvahelise haardega kurjategijad enamasti Ikla piiripunkti kaudu.
Pärnumaale saabuvad rahvusvahelise haardega kurjategijad enamasti Ikla piiripunkti kaudu. Foto: Urmas Luik

Euroopa Liidu (EL) avatud piirid võimaldavad inimestel, kaubal ja teenustel vabalt riikide vahel liikuda. Paratamatult kaasneb sellega kuritegevuse ja kurjategijategi vaba liikumine. Nii on ELi kõigi riikide korrakaitsjate eesmärk tõkestada piiriülest organiseeritud kuritegevust.

Homme kell 16.30 hakkavad eksperdid arutama, kuidas seda teha. Kui suur katsumus on meie korrakaitseorganisatsioonidele piiriülene kuritegevus? Milline on meie politseinike, prokuratuuri ning maksu- ja tolliameti (MTA) töö võitluses salakaubaveo, relva-, uimasti- ja inimkaubandusega? Millised kuriteoliigid puudutavad enim Eestit ja kuidas aitab ELi ülene koostöö siinsetel korrakaitsjatel kuritegevust, näiteks uimastivedu ja autovargusi, tõkestada?

Arutelus osalevad politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Tarmo Värat, MTA uurimisosakonna Pärnu talituse juht Peeter Paisuots ja Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kaido Tuulemäe. Vestlust ohjab ajakirjanik ja kolumnist Neeme Korv.

Kõik huvilised pääsevad arutelu kaema tasuta. Üritusest tehakse otseülekanne, mida vahendab Pärnu Postimeeski.

Üritust korraldab Euroopa Komisjoni Eesti esindus koostöös PPA, prokuratuuri ja MTAga. Arutelu on osa kampaaniast #EUprotects, mille eesmärk on arutleda ELi rolli üle inimeste argielus ja selgitada piiriülese koostöö võimalusi ja katsumusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles