Viimsi kaarhallis alustanud Eesti firma hõivas Euroopa ja vallutab maailma

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakite kokkupanek Viimsi tehases. Plaan on tootmist jätkata Eestis ja Prantsusmaal.
Kajakite kokkupanek Viimsi tehases. Plaan on tootmist jätkata Eestis ja Prantsusmaal. Foto: Mihkel Maripuu

Julgete ülevõtmistega Euroopa äriuudiste pealkirjadesse jõudnud Tahe Outdoors on alla neelanud ja oma tooteportfelli sulatanud endast oluliselt pikema ajalooga ettevõtteid.

Paljusid maailma aerutajate, veematkajate ja surfajate hulgas hinnatud spordivahendeid valmistab Viimsis 30 aastat tagasi asutatud ettevõte, mille peakontor asub praegugi Aiandi tee tehnopargi tagaservas.

Viimasena omandatud Prantsuse börsiettevõtte BIC tütarfirma BIC Sport liitmisega sai Tahe Outdoors kaasa müügivõrgu Põhja-Ameerikas, ambitsioonikad plaanid ulatuvad ka Jaapanisse ning Austraaliasse.

Suund Põhja-Ameerika

Praegune Tahe Outdoorsi juht ja poole firma omanik Janek Pohla liitus tolleks ajaks juba 18 aastat tegutsenud firmaga 2007. aastal. Pohla meenutas, et kätte oli jõudnud valikuhetk: kas jätkata odava allhankijana või hakata oma kaubamärki üles ehitama ja võtta üle kontroll ka turunduse ja müügi üle.

Ettevõttes töötas kuusteist inimest, käive oli alla miljoni euro aastas. Klaasplastist kajakeid vormiti allhankena välismaistele kaubamärkidele või müüdi sealsamas tehase hoovil. Tootearenduses, kaubamärkides ja turunduses puudus süsteem. Lisaks soovisid firma asutajad ja pikaajalised juhid ärist väljuda ja pensionile jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles