Kinnisvaraportaalide vahel käib tihe rebimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaalide vahel käib tihe rebimine.
Portaalide vahel käib tihe rebimine. Foto: Philippe Demande / PantherMedia / Philippe Demande

Kaks Eesti suurimat meediagruppi peavad tihedat võitlust kinnisvaraportaalide turul ning teatasid suurtest kasvunumbritest.

Ekspress Grupile ja kinnisvarabüroodele kuuluv kinnisvaraportaal Kinnisvara24 teatas teisipäeval, et kasvatas jaanuaris külastajate arvu 20 protsenti 202 700 kasutajani ning jõudis kuulutuste arvult City24 ja Kv.ee-ga ligikaudselt sama tasemeni. «Kui kasvab külastajate arv, siis kasvab ka kuulutuste arv,» ütles Kinnisvara24 juhatuse liige Kalev Roosiväli ning avaldas lootust konkurendid peagi kinni püüda.

Seevastu kinnisvaraportaali Kv.ee juhi Tarvo Tesloni sõnul tõusevadki jaanuaris kinnisvaraportaalide külastused hüppeliselt ning külastuste ja kuulutuste arv ei ole parim portaali edukuse mõõdupuu. Tesloni sõnul kasvas Kv.ee külastajate arv 22 protsenti rekordilise 317 000 kasutajani. «Kinnisvaraportaali olulisim näitaja, lehevaatamiste arv kasvas isegi 35 protsenti,» ütles Teslon.

Tema sõnul on külastajate üldarv ja kuulutuste üldarv näitajad, mida on lihtne mõjutada. «Jõulise Facebooki-kampaaniaga saab ühekordsete külastuste arvu väga lihtsalt üles. Kinnisvaraportaali tegelik äri pole kuulutuste ülespanemise teenus, vaid kuulutuste näitamise teenus. Seda mõõdavad lehenäitamised,» märkis ta. «Hinnapakette saab teha igasuguseid, aga tarbija suhtes aus võrdlus räägib sellest, mitmele huvilisele sinu müügikuulutust ühe euro eest näidatakse.»

Kinnisvaraportaali City24 teatel kasvas nende portaali külastatavus jaanuaris koguni 38 protsenti. Portaali tegevjuhi Karin Noppel-Kokerovi sõnul on samuti tarbijat lihtne eksitada, kõrvutades kinnisvaraportaalide teisejärgulisi näitajaid. «Kinnisvaraportaalid võistlevad selles, kes suudab sama raha eest sinu kuulutust rohkematele tehinguhuvilistele näidata,» lisas ta.

Kv.ee ja City24.ee kuuluvad koos Postimehe ja BNSiga UP Invest OÜ tütarettevõtte Media Investments & Holding OÜ alla.

Kinnisvara24.ee portaali haldab Kinnisvarakeskkond OÜ, millest 49 protsenti kuulub Ekspress Grupile ja võrdselt 8,5-protsendilised osalused läbi ettevõtte Sadaüksteist OÜ kinnisvarabüroodele Arco Real Estate, Cke Kinnisvara Tallinn, Domus Kinnisvara, Kinnisvarabüroo Uus Maa, RE Kinnisvara Projekt ja Realia Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles