Neivelt teeks riigile ja rahvale kuuluva uue panga (17)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tuleb teha uus pank, mille aktsionär oleks ka riik 10-20 protsendiga, et tuua pangandusturule tagasi tõeline konkurents, leidis ettevõtja ja Pocopay looja Indrek Neivelt Vikerraadio päevakommentaaris.

«See pank peab olema teistsugune kui olemasolevad pangad: eesmärk ei ole teenida mitte 20-25 protsenti tootlust, vaid 10-15 protsenti oleks piisav,» leidis Neivelt, põhjendades, et see annaks loodavale pangale võimaluse konkureerida tänaste suurte tegijatega, kellel on olemasolev ja väga lojaalne kliendibaas.

Lisaks leidis Neivelt, et panga iga klient peaks olema ka aktsionär, mis tähendab, et pank peaks olema noteeritud börsil.

Endise Hansapanga juhi arvates võiks uuel pangal olla 15-protsendiline turuosa ja omakapital vähemalt 250 miljonit eurot, eesmärgiga saavutada kasumlik äri ja ka vähendada pangandussektori kogukasumit.

«Need mõtted on esialgu ainult idee tasemel ja vajavad laiemat kandepinda. Kutsun kõiki kaasa mõtlema, kuidas ka Eesti saaks normaalsete Euroopa riikide hulka,» lõpetas Neivelt.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles