Nõgene: kui valitsus langetaks aktsiise, siis langetaks Tallink päevapealt hindu (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki juht Paavo Nõgene,
Tallinki juht Paavo Nõgene, Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene ütles Ringvaates, et Eesti aktsiisipoliitika tõttu on vähenenud Soome turistide reisimine Eestisse, kirjutab ERR.

«Kui eestlaste jaoks on Eestist juba teatud produktide ostmine muutunud kallimaks ja nad lähevad Lätti neid ostma, viies sinna nii aktsiisi- kui ka käibemaksu, siis soomlastega juhtus ju täpselt sama, samal põhjusel tegelikult - erinevate aktsiiside tõus on vähendanud Soomest Eestisse tulevate reisijate arvu,» rääkis ta.

«Täna on tegelikult väga palju erinevat statistilist, väga tarka informatsiooni statistikaameti poolt välja toodud, mis aktsiisipoliitika kaasmõju on. Üks on tõesti see, et me oleme jõudnud selleni, et enam majutuvate turistide arv ei tõuse, vaid on hakanud langema,» lisas Nõgene.

Nõgene kinnitas, et kui valitsus langetaks aktsiise, siis Tallink langetaks päevapealt ka hindu, sest kõikide kaupmeeste huvi on müüa võimalikult palju.

Statistikaameti andmetel peatus 2018. aastal majutusettevõtetes kokku 3,6 miljonit sise- ja välisturisti. Siseturistide arv kasvas neli protsenti võrreldes 2017. aastaga, kuid välisturistide arv vähenes ühe protsendi võrra. Suur kukkumine oli just Soome turistide hulgas, keda majutati üheksa protsenti vähem, kui 2017. aastal. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles