IMFi direktor hoiatas valitsusi majandusliku tormi eest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
International Monetary Fund (IMF) Managing Director, French Christine Lagarde, gives a talk about the global outlook and policy priorities ahead of the upcoming 2017 IMF spring meetings on April 12, 2017 at the European economic think tank Bruegel in Brussels. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
International Monetary Fund (IMF) Managing Director, French Christine Lagarde, gives a talk about the global outlook and policy priorities ahead of the upcoming 2017 IMF spring meetings on April 12, 2017 at the European economic think tank Bruegel in Brussels. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) hoiatas pühapäeval valitsusi võimaliku majandusliku tormi eest ajal, kui maailmamajanduse kasvutempot ähvardavad tõsised riskid.

«Kokkuvõtteks – me näeme majandust, mis kasvab aeglasemalt, kui me ootasime,» ütles IMFi direktor Christine Lagarde Araabia Ühendemiraatides Dubais valitsustevahelisel tippkohtumisel (World Government Summit).

Jaanuaris langetas IMF maailmamajanduse kasvuprognoosi 3,7 protsendilt 3,5-le.

Lagarde tõi peamiste maailmamajanduse olukorda õõnestavate faktoritena välja «neli pilve» ja hoiatas tormi puhkemise eest.

Riskide seas on tema sõnul «kaubanduspinged ja imporditollide tõstmine, rahapoliitika karmistamine, Brexiti tulemusega seotud ebakindlus ja selle ülekandemõju ning Hiina majanduse kasvutempo üha hoogsam aeglustumine».

Kaubanduspingete mõju – peamiselt Ühendriikide ja Hiina kui maailma kahe suurima majanduse tariifitüli – on maailmamajanduses juba tunda, ütles iMFi direktor.

«Meil ei ole mingit aimu, kuidas see välja kukub ja mida me teame, on see, et selle mõju kaubandusele, usaldusele ja turgudele on juba tunda,» lausus ta, manitsedes valitsusi protektsionismist hoiduma.

Lagarde mainis ka laenamiskulude riske valitsuste, firmade ja majapidamiste «suure võlakoorma» kontekstis.

«Kui pilvi on liiga palju, piisab tormi puhkemiseks ühest pikselöögist,» sõnas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles