Video: mainekas konverents ristis Ratase akadeemikuks ja keskkonnaaktivistiks (4)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Jüri Ratas esines täna valitsustevahelisesl tippkohtumisel (World Government Summit). Tippkohtumisele eelnenud reklaamklipis tituleeritakse peaminister aga eksliklult akadeemikuks ja keskkonnaaktivistiks. Riigikantselei on palunud konverentsi korraldajatel tiitleid täpsustada.

«Avalikult on teada, et Jüri Ratas on majandusteaduste magister ning ta on õppinud Tallinna Tehnikaülikooli doktorantuuris. Samuti on ta Tallinna Tehnikaülikoolis aastaid andnud loenguid kohalike omavalitsuste teemal. Üldteada on ka see, et Tallinna linnapeana oli Jüri Ratas Euroopa Rohelise Pealinna algataja,» selgitas valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver.

Kuvatõmmis Jüri Ratase esinemist reklaamivas videos konverentsi sotsiaalmeediakontol.
Kuvatõmmis Jüri Ratase esinemist reklaamivas videos konverentsi sotsiaalmeediakontol. Foto: World Government Summit

Seaver lisas, et riigikantselei ei ole ürituse korraldajatele andnud väljendeid ega tiitleid, mida reklaamvideos kasutatakse. «Küllap on tegemist korraldajate poolse tõlgendusega avalikult kättesaadava info põhjal. Oleme neil juba palunud seda täpsustada,» ütles ta.

World Government Summit on Araabia Ühendemiraatide valitsuse korraldatav avaliku sektori innovatsiooni ja inimkonna tulevikuteemade arutamise kõrgetasemeline konverents, kus osaleb 4000 inimest ligi 150 riigist, lisaks mitmete rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad (ÜRO, Rahvusvaheline Valuutafond, Majandusliku Arengu ja Koostöö Organisatsioon).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles