Malaisia laev põrkas Singapuri lähistel kokku Kreeka alusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Malaisia vetes.
Laevad Malaisia vetes. Foto: FAZRY ISMAIL / EPA / Scanpix

Malaisia laev põrkas eile vaidlusalusel akvatooriumil kokku Kreeka lipu all sõitnud kaubalaevaga. 

Kokku põrkasid Malaisia alus Polaris ja Kreeka lipu all sõitev Piraeus. 

Singapur süüdistas eelmisel aastal Malaisiat oma nõudmiste suurendamises kahte riiki eraldavas väinas. Konsensuse järgi kuuluvad vaidlusalused veed Singapurile. 

Singapuri sõnul sisenevad Malaisia alused regulaarselt linnriigi akvatooriumi. Malaisia on need süüdistused tagasi lükanud.

Eilne kokkupõrge leidis aset Lääne-Singapuri ranniku lähistel. Mõlemad riigid ütlesid, et õnnetus leidis aset nende territoriaalvetes.

«Kokkupõrge MV Pirease ja Malaisia valitsuse aluse Polarise vahel toimus Singapuri territoriaalvetes,» teatas Singapuri välisministeerium avalduses.

«Singapur kordab oma üleskutset Malaisiale tuua oma alused piirkonnast ära, kuna nende pidev kohalolu on ilmselgelt ohuks meresõiduohutusele,» teatas linnriigi välisametkond ja lisas, et Malaisia vastutab kõigi võimalike ebameeldivate juhtumite eest.

Varem teatas Malaisia välisministeerium avalduses, et Kuala Lumpur on pühendunud vajalike meetmete rakendamisele oma territoriaalse terviklikkuse, huvide ja aluste turvalise navigeerimise kaitsmiseks.

Kreeka laev oli teel Malaisia lõunaosas asuvasse sadamasse, teatasid Singapuri võimud. Laeval lubati teekonda jätkata, kuna õnnetus polnud tõsine.

Malaisia välisministeerium teatas, et laevad olid enne õnnetust ühenduses ning et Kreeka laev oli lubanud hoida Malaisia alusest ohutusse kaugusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles