Linna antud sada tuhat eurot rändas korvpalliklubi juhtide firmadele (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Erik Jantson.
Sten-Erik Jantson. Foto: Toomas Huik

Linnalt saadud 250 000-eurosest toetusest rändas Tallinna Spordiseltsist Kalev 100 000 eurot edasi klubi juhtide Sten-Erik Jantsoni ja Oliver Lälli endiga seotud firmadele. 

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, kuidas MTÜ Tallinna Spordiseltsi Kalev juhtfiguurid, seltsi koosseisu kuuluva MTÜ Pirita Palliklubi juhatuse liikmed Sten-Erik Jantson ja Oliver Läll teenisid avaliku rahaga tulu iseenda, sõprade ja sugulaste firmadele. Kui selle loo ilmumise ajaks polnud Tallinna spordi- ja noorsooamet klubile antud toetusraha eest tasutud arvete summasid veel avalikustanud, siis pärast loo ilmumist valmisid ka mullused aastat kokku võtvad lõpparuanded ning amet avaldas Postimehele klubi tehingute summad.

Nendest selgus, et klubi ladviku, meelelahutus- ja restoraniäris tegeva keskerakondlase Sten-Erik Jantsoniga ning Keskerakonna turundusjuhi Oliver Lälliga seotud firmadele on tasutud Kalevist 100 000 euro jagu mitmesuguseid arveid. Lõviosa sellest rahast, ligi 95 000 eurot, on läinud Jantsoni ettevõttele Loud’n Live Promotions Estonia OÜ. Ligi 5000 euro eest tasuti arveid Oliver Lälli sugulase Peep Lälli ettevõttele Annor Group OÜ.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles