Putini nõunik kutsus Kadri Simsoni Peterburi (19)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Venemaa presidendi Vladimir Putini nõunik Anton Kobjakov kutsus majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simsoni järgmisel suvel Peterburi, kus toimub suur rahvusvaheline majandusfoorum.

Peterburi rahvusvaheline majandusfoorum toob Kobjakovi sõnul Venemaale paariks päevaks globaalse eliidi, kelle hulka kuuluvad äriliidrid, poliitikud ja meediaeksperdid, et arutada Venemaa ja maailma majanduse ees seisvate väljakutsete üle. Üritust on nimetatud ka Venemaa Davosiks.

Majandusfoorumil on hea võimalus vahetada ideid, pidada konstruktiivset dialoogi ja laiendada suhtlusvõrgustikku, aga miks mitte nautida ka Peterburi valgeid öid, meelitab Kobjakov.

Peterburi majandusfoorumil käis möödunud aastal 17 000 inimest 143 riigist. Tänavu toimub üritus 6-8 juunini.

Küsimuse peale, kas Simson kavatseb suvel Peterburi sõita, vastati ministeeriumist lakooniliselt: ministril ei ole selle aasta juunisse lähetusi plaanitud.

Viimati käis Eesti ministritest Peterburi majandusfoorumil Juhan Parts 2013. aastal.

Pärast Krimmi annekteerimist ja sõda Ida-Ukrainas 2014. aastal boikoteeris Peterburi majandusfoorumit suurem osa Euroopa tippjuhtidest.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles