Vene keele õpetamine Tallinnas on tulevikuäri (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene keele klass.
Vene keele klass. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
  • Suurimad konkurendid keeleturismiäris on Riia ja Ukraina.
  • Õppija pannakse elama vene keele õpetaja perre.
  • Osa õppureid pelgab Venemaale minna.

Kakskeelne Tallinn on ideaalne paik vene keele õppimiseks ja nii on üks keeltekoole otsustanud selles rahvusvahelises äris kaasa lüüa.
 

«Iga kord, kui keegi tahab tulla Tallinna neljaks-viieks kuuks vene keelt õppima, tundub see tavatu, aga sellised inimesed on olemas,» rääkis Multilingua keeltekooli projekti «Learn Russian in Tallinn» projektijuht Hannela Tamagno.

Enamasti on tegu täiskasvanutega, kel on kiiresti vaja keel selgeks saada. «Siis nad võtavad need mõned kuud aega ja tulevad siia õppima,» lisas Tamagno. Tallinnas on vene keelt õppimas käinud nii jaapanlasi, tšehhe kui ka ameeriklasi.

«Igaüks ei taha minna Venemaale, sest ei tunne end seal turvaliselt,» seletas Tamangno, miks tullakse vene keelt õppima hoopis Eestisse.

Hannela Tamango 
Hannela Tamango Foto: Erakogu

Eurooplased aga eelistavad Tallinna sellepärast, et siia saab tulla viisavabalt. «Kõik Tallinnas käinud kinnitavad, et siin on võimalik vene keelt õppida, sest linn on kakskeelne,» sõnas Tamagno.

Kui teistes Tallinna keeltekoolides pakutakse lihtsalt keelekursusi, siis Multlingua pakett sisaldab ka ekskursioone vene pärandiga seotud paikadesse Eestis ning majutust. «Päris sellist ekstreemsust me ei ole teinud, et saadame inimesed Maardusse või Lasnamäele elama, kuigi Lasnamäed oleme välja pakkunud,» rääkis Tamagno. Üldiselt soovivad õppurid siiski elada keeltekooli läheduses, kas siis hotellis või külaliskorteris.

Alles mõni kuu tagasi tuli keeltekool välja võimalusega elada vene keele õpetaja kodus. «Keeletunnid toimuvad nagunii, aga siis saab venekeelsesse perre sisse elada ja ka väljaspool tunde kogu aeg vene keeles suhelda,» rääkis Tamagno.

Tamagno sõnul on keeleturism suur äri ning Multlingua alles sondeerib selles vallas pinda. Peale Venemaa on suurimad konkurendid end kakskeelse linnana reklaamiv Riia ja Ukraina. «Seal on hinnad odavamad ja ka sinna minekuks ei ole eurooplastel viisat vaja,» sõnas Tamagno.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles