Mullu tulud deklareerimata jätnutest 6000 peavad seda nüüd tegema (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.
MTA teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. Foto: ERIK PROZES / Raul Mee/Mollusk Media

Sel nädalal saavad teavituse veidi üle 6000 inimese, kes 2017. aasta eest tuludeklaratsiooni ei esitanud, kuid peavad seda tegema 2018. aasta eest ja eeldatavalt tulumaksu juurde maksma.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teenuste osakonna teenusejuhi Hannes Udde sõnul ootab amet kõiki teavituse saajaid oma tuludeklaratsiooni esitama. «Pärast deklaratsiooni esitamist selgub inimese lõplik maksukohustus, kui arvesse on võetud ka kõik mahaarvamised, mida maksustatavast tulust saab teha,» ütles ta.

«Tulu deklareerimise periood algab 15. veebruaril, kuid palume aega varuda, kuna esimestel päevadel on e-maksuametisse/e-tolli siseneda soovijate arv kõige suurem. Kindlasti tasub üle vaadata ka variandid, kuidas otse või pangalingi kaudu tuludeklareerimise keskkonda siseneda, kuna 1. veebruarist ei ole internetipankades paroolikaartide kasutamine enam võimalik,» lisas Udde.

Sellest aastast muutus tuludeklareerimise keskkond, millel on uus kujundus ja mitmeid täiendavaid lihtsustusi. Lisati eeltäidetud andmeid ja vähendati esitatavate andmete hulka ning süsteem küsib vajadusel automaatselt täiendavaid dokumente ning kinnitusi.

Tulumaksu saab soovi korral tasuda ka osade kaupa, kui taotleda e-maksuametis/e-tollis maksuvõla ajatamist. Enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev on 1. juuli.

Oma eeldatavat maksukohustust saab vaadata e-maksuametis/e-tollis «Minu sissetulekute» alt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles