MTA juht: tulumaksu deklareerimisega ei maksa tormata (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti juht Valdur Laid.
Maksuameti juht Valdur Laid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Seoses peatse tuludeklaratsiooni täitmisega soovitas maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Valdur Laid maksumaksjatel rahu säilitada ning mitte tormata kohe oma kohustusi täitma.

Teatavasti saab alates 15. veebruarist hakata tulusid deklareerima ja esimesed õnnelikud saavad maksutagastuse kätte juba 26. veebruaril.

Maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid märkis «Esimeses stuudios», et Eesti inimesed on nö maailmarekordiomanikud, sest tulude deklareerimine on Eestis lihtne, mugav ja kiire. Laid tõi näiteks eelmise aasta, kui esimese 48 tunni jooksul oli koguni kolmandik maksumaksjatest oma tulud juba deklareerinud.

«Kuskile pole vaja kiirustada, tulud saadakse tagasi nii ehk naa veebruari lõpus, märtsikuu jooksul,» rahustas Laid.

MTA juht  tõi markantse näitena välja ilmselt IT-kompetentsiga inimesed, kes omaloodud robotitega pingisid MTA servereid, lootes niiviisi võimalikult kiiresti maksutagastust saada.

«Ei ole põhjust kiirustada, tulusid ei hakata tagasi saama selles järjekorras, millal deklaratsioonid tehakse,» ütles Laid.

Peadirektor märkis, et esimestel tulumaksudeklaratsiooni täitmise päevadel võib tekkida järjekordi, sest MTA ei lase tulusid deklareerima korraga rohkem kui 10 000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles