Töökohtade loomise toetus jookseb Kagu-Eestis liiva (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööblitootja AS Wermo plaanib toetust kasutada ning juba käivadki läbirääkimised viie kandidaadiga.
Mööblitootja AS Wermo plaanib toetust kasutada ning juba käivadki läbirääkimised viie kandidaadiga. Foto: Sven Arbet

Ettevõtjate huvi Kagu-Eesti töökohtade loomise toetuse vastu on leige, sest raha saamiseks on seatud üle jõu käivad nõuded.

Toetuse kriteerium, mille kohaselt tuleb kahe kuuga luua viis uut töökohta, jääb paljudele unistuseks, sest Kagu-Eestis on peamiselt väikse ja keskmise suurusega ettevõtted. Kukalt paneb kratsima ka asjaolu, et kriteeriumite kohta käiv kriitika edastati mullu kevadel küll sotsiaalministeeriumile, kuid muudatusi toetuse tingimustes see kaasa ei toonud.

Selle aasta alguses läks käima sotsiaalministeeriumi Kirde- ja Kagu-Eesti töökohtade loomise programm, millega hüvitatakse Ida-Virumaa, Valga-, Võru- ja Põlvamaa ettevõtjatele pool uue töötaja töötasust. Toetuse saamiseks tuleb kahe kuu jooksul tekitada viis uut töökohta, kusjuures töötasu peab olema vähemalt pooleteisekordne alampalk ehk 810 eurot.

Probleem oli ette teada

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles