Mõntu-Ventspilsi laevaliini tänavu siiski ei tule

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõntu sadam.
Mõntu sadam. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ehkki Saaremaa vallavalitsus lootis sel suvel avada laevaühenduse Mõntu ja Ventspilsi sadama vahel, on ettevalmistustööd takerdunud ja liini avamine lükkub edasi, teatab Saarte Hääl.

«Kuigi meie soov oli liin ideaalis juba 2019. aasta suvel avada, on liini käivitamisega seotud protseduurid erinevatel põhjustel kahjuks siiski viibinud,» ütles Saarte Häälele vallavanem Madis Kallas. «Päevakorral on võimalus, et liin alustab tööd järgmisel aastal.»

Kallase sõnul ei lähe kõik asjad alati loodetud kiirusega, aga see ei tohi olla põhjuseks, et loobuda liini taaskäivitamise plaanidest. «Hästi toimiva laevaliini tagab tugev ettevalmistustöö,» lisas ta.

Ühe välisühenduse loomine on sisse kirjutatud Saaremaa ühinemislepingusse ja on seotud otse eelmise aasta riigieelarvest keskerakondlase Mihkel Undresti Mõntu sadamale eraldatud 400 000 euroga. See pidi kuluma sadama süvendamiseks.

«Sadama süvendamine ja korrastamine on eelduseks, et Saaremaa vald saaks pidada läbirääkimisi Ventspilsi linnaga liini taaskäivitamiseks,» põhjendas novembris 2017 majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda.

2018. aasta märtsis teatasid Läti ja Saaremaa laevaühendust käsitleva uuringu koostajad, et «hiljemalt sel sügisel tuleks välja kuulutada riigihange, mis näitaks ära tegeliku huvi kavandatava liini vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles