Trumpi valitsusajal on enim võitnud tema vihavaenlane

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: Javier Rojas/Pi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaks aastat pärast Donald Trumpi asumist USA presidendi ametikohale on suurimaks võitjaks tema suurim vihavaenlane ärimaailmas - Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos.

Trump on halvustanud korduvalt Bezost, ähvardades Amazoni maksude tõstmisega, monopolivastaste sanktsioonide, postikulude tõstmise, aga ka Washington Posti, mille omanik Bezos, on Trump süüdistanud valeuudiste levitamises. Ta on isegi narrinud Bezost tema lahutamise pärast.

Ärimaailmas pole mitte kedagi teist, keda Trump oleks oma Twitteri-säutsudega rünnanud rohkem, kui seda on Bezos, kirjutab Bloomberg.

Samal ajal ei ole president Trumpi võimuloleku ajal nii palju mitte kellegi teise vara kasvanud kui Jeff Bezosi oma, kellest sai maailma rikkaim inimene ning kelle vara kasvas 66,8 miljardi dollari võrra, 135 miljardi dollarini.

Bezose järel on teine vara kasvataja Trumpi ajal olnud legendaarne investor Warren Buffett, kelle vara kasvas 19,2 miljardi dollari võrra, 85,7 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles