Nordica noolib riigilt 19 miljoni eurost lepingut (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu peab saartega ühendust Transaviabaltika, kuid firma leping lõpeb juba mais ning pole teada, kes astub asemele.
Praegu peab saartega ühendust Transaviabaltika, kuid firma leping lõpeb juba mais ning pole teada, kes astub asemele. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Saarte lennuhange kisub teist korda kiiva, sest maanteeameti hange tühistati esimesel korral ning uuel katsel on see taas ettevõtjate teravat kriitikat saanud, sest ühel liinil tõsteti järsult istekohtade nõuet.

Reedeks esitas oma pakkumise maanteeameti korraldatud riigihankele Leedu firma Transaviabaltika, mis soovib teenindada nii Tallinna-Kärdla kui ka Tallinna-Kuressaare lennuliini. Riigifirma Nordica tütarfirma Regional Jet esitas pakkumise pealinna ja Saaremaa vahelise liini teenindamiseks ning kaubalennufirma NyxAir Tallinna-Kärdla liinile. Riigi eeldatav dotatsioon ulatub Tallinna-Kuressaare liinil viie aasta jooksul 19,26 miljoni ja Tallinna-Kärdla liinil 6,24 miljoni euroni, lepingud uute teenuseosutajatega peavad olema sõlmitud märtsi lõpuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles