Luminori kärpekirves jätab sajad pankurid tööta (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminori pank koondab selle aasta jooksul Eestis 130 töötajat.
Luminori pank koondab selle aasta jooksul Eestis 130 töötajat. Foto: Eero Vabamägi

Luminor tõmbab panka igast otsast kõvasti koomale ja koondab Balti riikides pea kolmandiku töötajatest. Kolmes Balti riigis tegutsev Luminor teatas, et lihtsustab ettevõtte tegevusmudelit ja algatab kollektiivse koondamise. Alanud aasta jooksul koondatakse kõikide juhtimistasandite peale kokku Eestis 130, Lätis 250 ja Leedus 420 ametikohta. Praegu töötab Luminoris 3000 inimest.

Suurkärbet kommenteeris Luminor Groupi privaatpanganduse, varahalduse ja pensioniäri juht Gunnar Toomemets. Ta ütles, et töötajate koondamine oli sisuliselt ette teada juba poolteist aastat tagasi, mil DNB ja Nordea pank ühinesid ja sündis Luminor.

Toomemets selgitas, et kuue panga liitmine (Eestis, Lätis ja Leedus DNB ja Nordea pank – toim) ei anna sisulist efekti, kui töötajate arv jääb samaks. «Peame muutuma ikkagi efektiivsemaks ja konkurentsivõimelisemaks,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles