Korterite müük pöördus langusesse üle Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris pöördus korterite müük üle Eesti langusesse.
Jaanuaris pöördus korterite müük üle Eesti langusesse. Foto: Yuen Man Cheung / PantherMedia / Yuen Man Cheung

Jaanuaris pöördus korterite müük üle Eesti langusesse nii aastases kui ka kuises võrdluses, selgub Maa-ameti statistikast.

Kokku tehti Tallinnas 750 tehingut, mille kogusumma oli 83,4 miljonit eurot. Mullu samal ajal tehti korteritega 809 tehingut summas ligi 84,4 miljonit eurot. Detsembris tehti Tallinnas 753 korteri ostu-müügitehingut summas 87,9 miljonit eurot.

Kokku tehti jaanuaris väljaspool Tallinnat 843 tehingut summas 38,3 miljonit eurot. Möödunud aasta samal ajal oli 889 tehingu kogusumma 41,1 miljonit eurot.

Hinnad pisut tõusid

Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind kasvas tänavu jaanuaris aastaga 6,6 protsenti 1932 euroni.

Võrreldes detsembriga kerkis ruutmeetri keskmine hind aga 0,08 protsenti. Ruutmeetri mediaanhind kasvas Tallinnas aastaga 9,3 protsenti 1878 euroni ning tõusis kuuga 1 protsendi võrra, selgub maa-ameti statistikast.

Eestis, välja arvatud Tallinnas, langes korteri keskmine ruutmeetri hind jaanuaris aastaga 3,5 protsenti 757 euroni, võrreldes detsembriga kahanes ruutmeetri keskmine hind 14,3 protsenti.

Ruutmeetri mediaanhind oli jaanuaris väljaspool Tallinnat 569 eurot ehk 2 protsenti kallim kui mullu, võrreldes detsembriga langes mediaanhind 30,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles