Rahapesuskandaali tõttu jäi Danske ilma 11 000 kliendist (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki logo Kopenhaageni hoonel.
Danske Banki logo Kopenhaageni hoonel. Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / REUTERS/Scanpix

Danske Bank teatas, et Eesti filiaaliga seotud rahapesuskandaali tõttu kahanes panga klintide arv Taanis 11 000 jaekliendi võrra ehk umbes üks protsent klientide arvust, aga ettevõtete äri kasvab kõikidel Põhjamaa turgudel.

Panga puhaskasum kukksu Eesti filiaaliga seotud kulude ning turgude languse tõttu 28 protsenti 15 miljardi Taani kroonini (kahe miljardi euroni). Pank teeb ettepaneku maksta aktsionäridele dividende 8,5 Taani krooni aktsia kohta, mis on veidi vähem kui analüütikute ennustatud 8,64 krooni aktsia. Küll aga katkestab sel aastal oma aktsiate tagasiostu programmi, sest raha on vaja võimalikeks trahvideks kõrvale panna.

Panga ajutine tegevjuht Jesper Nielsen ütles Reutersile, et 2018. aasta oli keeruline. Tema sõnul teeb pank rahapesu uurimisel koostööd USA võimudega. Sealne uurimine on alles algstaadiumis. Uurimine käib veel Taanis, Suurbritannias ja Eestis.

Nielseni sõnul prognoosib pank selle aasta õiguskuludeks 200 miljonit Taani krooni (26,8 miljonit eurot), mis on enam vähem samapalju kui eelmisel aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles