Ärimees saatis Tallinna linnale kohtutäituri kaela (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepi tänav ja Nõelasilma värav. 
Trepi tänav ja Nõelasilma värav. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtutäitur nõuab Tallinna linnalt Harju tänavale ehitatud Nõelasilma värava ja selle kõrval asuva betoonseina lammutamist 30 päeva jooksul, sest need on rajatud ärimees Heino Viigi maale. Linnal on aga plaanis rajatiste pind avalikes huvides omandada.

Heino Viigi ettevõttele Uranos OÜ kuulub Harju tänaval Niguliste kiriku ees 715 ruutmeetri suurune kinnistu, mille tõttu on ta aastaid Tallinna linnaga vägikaigast vedanud. Nimelt rajas linn 2007. aastal Viigi kinnistule omavoliliselt kaks ehitist – raudbetoonist tugimüüri Trepi tänaval ning Nõelasilma värava ühe posti, millega algas pikk kohtuvaidlus.

2012. aastal saavutas ärimees ringkonnakohtus linna üle võidu, esitades hulga tõendeid, et linn ehitas tema kinnistul pahatahtlikult ja ebaseaduslikult ning takistas kinnistu kasutamist. Kohus jäi ettevõtjaga nõusse ning käskis müüri ja värava lammutada ning taastada kaeve- ja ehitustöödele eelnenud olukord. Seda pole aga praeguseni tehtud ning kõik, kes Harju tänaval jalutavad, võivad näha, et müür ja Nõelasilma värav on endiselt omal kohal.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles