Itaalia maksis võlakirjade eest rekordintressi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia keskpanga hoone Milaanos.
Itaalia keskpanga hoone Milaanos. Foto: SCANPIX

Itaalia oli täna sunnitud maksma emiteeritud võlakirjade eest enam kui seitsmeprotsendilist intressi. Tegemist on intressitasemega, mille puhul Kreeka, Portugal ja Iirimaa pidid paluma välisabi.

Itaalia riigikassa müüs erineva lunastamistähtajaga võlakirju kokku 7,5 miljardi euro eest, mis oli veidi vähem, kui planeeritud kaheksa miljardit dollarit. Võlakirja eest, mille lunastamistähtaeg on 2014. aasta, maksab Itaalia valitsus intressi 7,89 protsenti, mis on kõrgeim kolmeaastase võlakirja intress alates 1996. aastast. Kuu aega tagasi oli analoogilise võlakirja intress 4,93 protsenti, kirjutab Bloomberg.

«Itaalia maksab oma võlakirjade eest märkimisväärset preemiat ja tänane oksjon kinnitab seda trendi,» kirjutas klientidele investeerimisfirma Newedge Group ökonomist Annalisa Piazza. «Aga kui me soovime näha aga helgemat poolt, siis Itaalia riigikassa suutis ära maha müüa suurt hulka võlga,» lisas ta.

Lisaks Itaaliale müüvad sel nädalal võlakirju Belgia, Prantsusmaa ja Hispaania. Belgia müüs kolme ja kuue kuulise tähtajaga võlakirju 1,02 miljardi euro eest. Prantsusmaa ja Hispaania müüvad võlakirju 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles