Kell kukub: maksuamet ootab andmeid töötajate kulutuste kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametnik kontrollreidil Pärnu ehitusobjektil.
Maksuametnik kontrollreidil Pärnu ehitusobjektil. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maksusoodustustega teenuseid pakkuvad asutused ja ettevõtted peavad reedeks ehk tänaseks esitama maksu- ja tolliametile (MTA) andmed inimeste kulutuste kohta. 

Maksusoodustustega teenuste peamised pakkujad on pangad, kindlustusseltsid ja koolitusettevõtted. Samuti saab tulumaksu maha arvata tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetuste puhul, teatas amet. 

MTA teenuste osakonna teenusejuhi Hannes Udde sõnul on oluline, et maksusoodustusega seotud andmed jõuaksid tähtajaks kohale. «Siis jõuavad andmed eeltäidetuna tuludeklaratsioonidele ja inimestel on võimalik oma tulud kiirelt deklareerida ning oma lõplik maksukohustus eelmise aasta kohta kohe teada saada,» märkis ta.

«Tuludeklareerimise keskkond on sellest aastast muutunud ja saanud uue kujunduse ning täiendavaid lihtsustusi. Lisatud on eeltäidetud andmeid ning vähendatud esitatavat andmehulka, mis kõik peaksid tagama võimalikult kiire ja lihtsa deklareerimise,» lisas Udde.

Tuludeklareerimine algab 15. veebruaril, esimeste tagasimaksete tegemist alustatakse 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles