USA börsidel oli 30 aasta parim jaanuar

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs.
New Yorgi börs. Foto: Richard Drew / AP/Scanpix

Pärast eelmise aasta viimaste kuude suurt langust USA aktsiaturgudel, oli jaanuaris meeleolud vastupidised ning börsiindeksitel oli 30 aasta parim jaanuar.

USA ja maailma tuntuim aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis uue aasta esimesel kuul 7,2 protsenti ja laiemat aktsiaturgu peegeldav S&P 500 indeks 7,9 protsenti, mis olid vastavalt parimad jaanuarid alates 1989. ja 1987. aastast. Kõikide kuude arvestuses oli tegemist parima kuuga alates 2015. aasta oktoobrist.

Tõusu vedajateks olid pankade ja väiksemate ettevõtete aktsiad, mis annavad signaali, et investorid eelistavad aktsiaid, mis on tugevamini seotud USA majandusega, kirjutab The Wall Street Journal.

USA keskpanga (Föderaalreserv) kolmapäeval edastatud signaal, et baasintresside tõstmisele pannakse mõneks ajaks pidurit, võttis samuti investoritelt ära mure, sest üha kerkivad intressimäärad kasvatavad kulusid ning kahandavad kasumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles