Estonia kaevanduse kaeveluba pikendati 30 aastaks

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandus
Kaevandus Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Keskkonnaamet pikendas Estonia kaevanduse kaeveluba 2049. aastani ning muudatusega tõusis ka kaevandatava põlevkivi piir kümnele tonnile aastas, kuigi kohalik omavalitsus soovis kümneks aastaks pikendada kaeveluba.

«Me ei tea, kui kaua meil sellises mahus töö jätkub, võib-olla läheb ka kaevandamise maht väiksemaks, nii et see on väikese varuga antud ja küsitud. Tõenäoliselt me nii kaua ja nii pikalt ei kasuta seda luba,» ütles Eesti Energia arendusprojektide direktor Veljo Aleksandrov «Aktuaalsele kaamerale».

Alutaguse valla ettepanek oli pikendada kaeveluba kümneks aastaks.

Keskkonnaamet lähtus kaeveloa väljastamise pikkusel ettevõtte soovist ning arvestades enamikku valla poolt tulnud ettepanekuid, mida seati ka täiendavateks tingimusteks, «see üks, mis oli kümme aastat, nagu nemad soovisid, siis me kaalutlusotsusega otsustasime, et 30 on põhjendatud,» selgitas keskkonnaameti maapõuebüroo juhataja Martin Nurme «Aktuaalsele kaamerale».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles