Vene tolli karmid reeglid: ühe juhi eksimuse tõttu lähevad kõik liisingufirma autod musta nimekirja (2)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Postimehe Vene toimetuse poole on pöördunud mitmed lugejad, kelle sõnul saadetakse Luminori liisinguautod Vene piirilt tagasi. Põhjuseks on Vene tollitegevust puudutavate õigusaktide muudatus, mille kohaselt kantakse ühe juhi rikkumise tõttu nn musta nimekirja kõik liisingufirma autod.

Lugeja sõnul öeldakse piiril, et Luminor on mustas nimekirjas ning kõik Luminori liisinguga autod saadetakse tagasi.

Luminori kommunikatsioonijuht Hedwig Meidra ütles, et olukord on endiselt keeruline ja nii nagu teistelgi liisingufirmadel, võib ka Luminori liisinguautodega tekkida  Venemaa piiriületusel tõrkeid seoses Vene Föderatsiooni tollitegevust puudutavate õigusaktide muudatustega, millega kehtestati piirangud Euroopa Liidus, sealhulgas Eestis registreeritud sõidukitele.

Meidra sõnul muudeti detsembris määrust nii, et kui liisingufirma sõiduk ei ole tulnud Venemaalt tagasi ettenähtud tähtajal, siis märgitakse ettevõte musta nimekirja. See tähendab, et kõik sama liisinguandja järgmisi sõidukeid lubatakse Venemaale ainult tagatisraha maksmise korral. Seega ühe juhi eksituse tõttu satuvad ettevõtte kõik liisinguautod musta nimekirja. 

Olukorra lahendamiseks on Luminor pöördunud Vene tolli esindajate poole läbi Eesti maksu- ja tolliameti ja ka otse Pihkva tollivalitsuse poole. «Kahjuks võtavad menetlused Venemaal palju aega,» nentis Meirda.

«Luminor vabandab klientide eest tekkinud ebamugavuste pärast. Soovitame enne Venemaale minekut võtta võimalusel ühendust piiripunktiga ja uurida, kas konkreetse sõiduki omaniku suhtes võib olla kehtestatud piiranguid,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles