Tallinna lennuväljal evakueeriti Helsingist saabunud lennuk (10)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest saabunud lennuki evakueerimine Tallinna lennuväljal
Soomest saabunud lennuki evakueerimine Tallinna lennuväljal Foto: akrogreip/Instagram

Tallinna lennuväljal evakueeriti eile õhtul Helsingist saabunud lennukis olnud reisijad, kuna lennumasina juhiruum oli suitsuga täitunud.

Finnairi tütarfirma Norra hallatav lend AY1031 väljus Helsingist kell 20.35 ja jõudis Tallinnasse kell 21.10. Lennuki ATR72-500 pardal oli 42 reisijat, sealhulgas üks imik, ning neli meeskonnaliiget. 

Finnairi ametliku avalduse kohaselt avastasid piloodid maandumise käigus lennukis suitsu ning langetasid otsuse reisijad pärast maandumist perroonil evakueerida. «Kõik reisijad evakueerisid turvaliselt väljapääsude kaudu,» seisab avalduses. 

«Reisijad suunati reisiterminali, jagati selgitusi ja anti olukorrast ülevaade ja siis said reisijad ära minna,» lisas Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts. 

Finnair märkis täna, et suitsu allikas on tuvastatud ning ettevõtte mehhaanikud on Tallinnas, et seda tekitanud seade - üks kokpitis olev relee - parandada.

Intsidenti on asunud uurima ohutusjuurdluskeskus (OJK). «Jah, OJK tegeleb sellega alatest eilsest ning esialgne otsus on avada uurimine juhtumi põhjuste selgitamiseks,» ütles Postimehele OJK juhataja Jens Haug. Finnair teavitas juhtumist ka Soome ohutusjuurdluse keskust.

Üks reisijaist märkis oma Instagrami kontol, et oskab tänu juhtumile nüüd lennukite avariiväljapääse avada. Ta märkis, et lisaks suitsule oli salongis ka «sädet».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know firsthand how to open the emergency exit door now #airplanefail

A post shared by Helena (@akrogreip) on

Norra pidi juhtumi tagajärjel tühistama mitmeid lende Helsingi ja Turu vahel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles