Tööstustoodangu maht möödunud aastal suurenes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, puidu töötlemise ja toiduainete tootmise suurenemine.
Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, puidu töötlemise ja toiduainete tootmise suurenemine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esialgsetel andmetel tootsid tööstusettevõtted 2018. aastal 4% rohkem toodangut kui aasta varem, teatab statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Toodang ületas varasema aasta taset pooltes tööstusharudes. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, puidu töötlemise ja toiduainete tootmise suurenemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektriseadmete, tekstiili ja mööbli tootmises.

Välisturule müüdi eelmisel aastal 67 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2017. aastaga võrreldes suurenes eksport 5 protsenti ja müük kodumaisele turule 8 protsenti.

Tööpäevadega korrigeeritud andmetel suurenes tööstustoodang mullu detsembris 2017. aasta detsembriga võrreldes 6 protsenti, sealhulgas suurenes töötleva tööstuse toodang 5 protsenti. Detsembris toodeti elektrit 13 protsenti vähem kui 2017. aasta samal kuul.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti tööstuses 2018. aasta detsembris võrreldes novembriga samas koguses toodangut. Töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise kuuga võrreldes ühe protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles