FOTO: uskumatu kiri ametnikule, mis kutsub üles pettusele (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettusele kutsunud ehitaja saadi tänu ausale ametnikule kätte.
Pettusele kutsunud ehitaja saadi tänu ausale ametnikule kätte. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Prokuratuur avalikustas kirja, milles nähtub, kuidas ehitajad püüavad riiki ninapidi vedada. Allolev foto e-kirjast jõudis tänu ühele ausale linnaametnikule Keskkriminaalpolitseini.

«Selle kirja politseile edasi saatnud ametnik astus olulise sammu, julgedes teavitada esmapilgul küll ahvatlevast, kuid siiski selgelt korruptiivse hõnguga pakkumisest. Asja lähemalt uurides selgus, et kirja autor pani ametnikule altkäemaksu lubades tõepoolest toime kuriteo. Prokuratuur otsustas kriminaalmenetluse siiski otstarbekuse kaalutlustel lõpetada, sest eelnevalt karistamata meest on loodetavasti võimalik õigele teele suunata ka kriminaalkaristusest leebemal moel. Vahelejäänud õnneotsija tunnistas oma tegu, kahetses puhtsüdamlikult ja kohustus riigituludesse maksma 600 eurot,» teatas prokuratuur.

Pettusele kutsuv kiri
Pettusele kutsuv kiri Foto: Põhja ringkonnaprokuratuur

Põhja Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Leelet Kivioja kutsus teisigi üles sarnasele julgusele ja otsustavusele. «Kui sulle või su lähedasele tehakse pakkumine, mis tundub korruptiivne, pöördu julgelt politsei või prokuratuuri poole. Vaid nii on võimalik kõige efektiivsemalt tagada maksumaksja raha sihtotstarbeline kasutamine ja kindlustada, et see ei rända mõne kurjategija taskusse,» ütles Kivioja.

Prokuratuuri hinnangul on inimeste teadlikkus korruptsioonist ja tahe sellele vastu seista kasvanud. Seda kinnitab äsja avaldatud Transparency Internationali maailma korruptsioonitaju indeks, kus Eesti on 180 riigi seas 18. kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles