Tuumajaama ehituse idee ajab erakonnad kahte lehte (14)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikud käisid muuhulgas välja mõtte, et mõistlikum on tuumaelektri ostmine Soomest. Olkiluoto tuumajaam Soomes.
Poliitikud käisid muuhulgas välja mõtte, et mõistlikum on tuumaelektri ostmine Soomest. Olkiluoto tuumajaam Soomes. Foto: STAFF/REUTERS

Kuigi enamik Eesti erakondi on tuumaelektrijaama ehitamise mõttele kas jäigalt vastu või väljendavad kahtlevat seisukohta, võiks kolme partei hinnangul tehnoloogia arenedes teema taas päevakorda tulla.

Tuumajaama rajamise teema tõstatas sel nädalal Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Anto Raukas, kes kirjutas Eesti Päevalehes, et kuna Eesti sulgeb lähikümnenditel osa vanu põlevkivi põletavaid elektrijaamaplokke, muutume ilma tuumajaamata elektrit importivaks ja lõppkokkuvõtteks väga haavatavaks riigiks.

Kaaluks küll

Vähemalt kolme erakonna hinnangul võiks teemat tehnoloogia arenedes arutada. Nii rääkis reformierakondlane ja riigikogu liige Kalle Palling, et kui varem toetas erakond tuumajaama rajamist, siis pärast 2011. aasta ränka Fukushima tuumakatastroofi polnud see teema aktuaalne. Siiski andis Palling lootust.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles