VKG tootis mullu rekordilise koguse energiat

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi tootmiskompleks.
Viru Keemia Grupi tootmiskompleks. Foto: VKG

Viru Keemia Grupi kontserni tütarettevõte VKG Energia tootis mullu 1 teravatt-tundi soojus- ja elektrienergiat, mis on ettevõtte ajaloo rekord.

Võrreldes 2017. aastaga, tõusis tootmismaht 6,5 protsenti, sealhulgas suurenes elektrienergia tootmine aastaga 12 protsenti, teatas ettevõte.

«Meil oli tõepoolest tulemuslik aasta. Esiteks täitus maagiline ühe TWh maht, aga ka elektri turuhind oli mullu eelnevast aastast oluliselt kõrgem. Koguni 41,8-protsendiline elektri hinnatõus tulenes hüdroreservuaaride madalast tasemest Skandinaavias, CO2 hinnatõusust ja teiste tootmissisendite kallinemisest,» ütles VKG Energia juhatuse liige Marek Tull.

VKG Energia kasutab elektri- ja soojusenergia tootmise sisendina põlevkiviõli tootmisel kaasproduktina saadavat põlevkivigaasi. Tootmismahu kasvu võimaldas nii hea aasta põlevkiviõli tootmisel kui ka 2017. aasta lõpus valminud 100MW nimivõimsusega uus gaasikatel, mille kasutuselevõtuga tõusis oluliselt tootmise kasutegur.

VKG Energia on suuruselt teine elektrienergia tootmisettevõte Eestis. Lisaks toodab ettevõte ka soojusenergiat ning varustab tööstusettevõtteid tööstusliku auruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles