Sixt lõpetab, kuid jalgrattarent saab Tallinnas palju suurema hoo sisse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möbius bike
Möbius bike Foto: Internet

Kuigi rahvusvaheline auto- ja rattarendiettevõte lõpetas uuest aastast Tallinnas jalgrataste rendi teenuse, jätkab tema siinne partner Möbius bike kaubamärgi all teenusega veelgi suuremas mahus ja plaanib laienemist pealinnast välja.

«Me tegime koostööd firmaga Sixt alates 2016. aastast kuni 31. detsembrini 2018. Sizt oli Nextbike'i litsentsi omanik kõikides Baltimaade riikides, kuidas kaotas Eestis litsentsi, mis võimaldab meil pakkuda renditeenust otse,» ütles Postimehele Möbius bike’i esindaja.

Rattarenditeenuse plaanib Möbius bike käivitada taas kohe, kui ilm seda lubab.

«Tallinna elanikud ja turistid saavad võimaluse kasutada uusi jalgrattaid ja parkimisplatse. Laieneme senisega võrreldes kolm korda suuremaks – olema saab 40 parkimiskohta ja 300 jalgratast. Lisaks on meie plaanis jalgrattarendi korraldamine Saaremааl,» lisas esindaja.

Möbius bike'i veebilehel selgub, et rattarendi esimesed 30 minutit on jätkuvalt tasuta. Edasi kehtib hind 1 euro tunnis või 10 eurot ööpäevas.

Sixti esindaja Balti maades Arnis Jaudzemse teatas eile, et ettevõte lõpetas lepingu, et keskenduda äri põhiosale ehk lühiajalise autorendi ja auto liisimise täisteenuse pakkumisele. «Otsus mitte jätkata jalgratta rendi teenuse partnerluse pakkumist Tallinnas on tehtud arvestades ettevõtte eesmärke ja tulevasi sihte, millega kaasneb ressursside paigutus põhiteenuste pakkumisele,» selgitas ta.

Jalgrattarendi teenus on Tallinna elanikele ning külastajatele kättesaadav olnud 2016. aastast. Aktiivsel jalgratta hooajal olid rattad sõitjatele kättesaadavad 15 jaamas 24 tundi päevas. Jalgrattarendi teenus Tallinnas on osa rahvusvahelisest jalgrattarendi süsteemist Nextbike, mis on sellise teenuse maailma juhtivatest pakkujatest.

«Sellega seoses palume klientidel, kes on registreerunud kasutaja Nextbike'i süsteemi ja soovivad arvel olnud raha tagasi saada, saata kiri meiliaadressile sixtbicycle@sixt.ee või kontakteeruda Eesti süsteemioperaatoriga OÜ Project 56,» andis Sixt oma teates teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles