Kolmik jätkab võistlust Eesti Panga presidendikoha nimel

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu liikmed eilsel koosolekul. Uuesti koguneb nõukogu võimalikke kandidaate arutama 12. veebruaril. Valituks osutumiseks on kandidaadil vaja kaheksaliikmelises nõukogus saada vähemalt viis poolthäält.
Eesti Panga nõukogu liikmed eilsel koosolekul. Uuesti koguneb nõukogu võimalikke kandidaate arutama 12. veebruaril. Valituks osutumiseks on kandidaadil vaja kaheksaliikmelises nõukogus saada vähemalt viis poolthäält. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Panga nõukogu liikmed esitasid eile keskpanga järgmise presidendi kandidaadiks Swedbank Eesti peadirektori Robert Kiti, Eesti Panga praeguse asepresidendi Madis Mülleri ja rahandusministeeriumi asekantsleri Märten Rossi. Kõigil kolmel on mitmekümne aasta pikkune töökogemus finantssektoris.

«Mul on pikaajaline keskpangas töötamise kogemus ning mu haridustaust ja hilisem töö on seotud selle valdkonnaga. Loomulikult oleks Eesti Panga presidendi roll professionaalselt väga huvitav väljakutse,» ütles üle kümne aasta Eesti Panga asepresidendina töötanud Ross, kinnitades, et hindab praeguse presidendi Ardo Hanssoni tööd väga kõrgelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles