Graafik: LHV teenis mullu Eestis kopsaka kasumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank.
LHV Pank. Foto: Peeter Langovits

LHV Groupi kasvatas eelmisel aastal kasumit 23 protsenti 27,2 miljoni euroni.

Grupi kasumist teenis pank 18,4 miljonit eurot, varahaldus 6,8 miljonit eurot ning Leedu äriüksuse müük kasvatas kasumit 3 miljoni euro võrra, teatas LHV börsile.

LHV aktsionäridele kuuluva omakapitali tulumaksueelne tootlus 2018. aastal oli 20,9 protsenti ja puhaskasumil põhineva omakapitali tootlus 18,4 protsenti.

LHV Groupi laenuportfell kasvas aastaga 26 protsenti ehk 187 miljoni euro võrra ja hoiused vähenesid 7 protsenti ehk 115 miljoni euro võrra. LHV juhitud fondide maht kasvas aastaga 10 protsenti ehk 112 miljoni euro võrra.

«Kogu möödunud aasta jooksul kasvas meie äri jõuliselt. LHV Panga klientide arv suurenes viimases kvartalis 7500 võrra ning aasta peale tuli juurde ligi 28 000 klienti. Eriti hea meel on meil tugeva laenukasvu üle, mis paisutas meie laenuportfelli aasta algusega võrreldes enam kui veerandi võrra,» ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

«Jõudsime rekordini erinevate aktiivsusnäitajate poolest: rohkem kui kunagi varem on meil kliente, kelle palk laekub LHV panka, kes hoiavad siin varasid; varasemast rohkem tehakse makseid, kasutatakse meie pangakaarte, on sõlmitud investeerimislepinguid. Pangateenuste aktiivsem kasutamine väljendub hästi ka tavaklientide hoiuste kiires kasvus – aastaga kasvasid need 310 miljonit eurot,» lisas Toomsalu.

Neljandas kvartalis teenis grupp 6,7 miljonit eurot puhaskasumit. Laenude allahindluseid tehti neljandas kvartalis 500 000 eurot ning avansilist tulumaksu tasuti samuti 500 000 eurot.

«Kvartali ühe olulisema sündmusena kinnitas Moody's LHV Pangale investeerimisjärgu krediidireitingu tasemel Baa1 stabiilse väljavaatega. Reiting tagab väljaspool Eestit asuvatele garantiisaajatele LHV Panga garantiide aktsepteeritavuse. Lisaks hõlbustab see korrespondentsuhete loomist,» märkis Toomsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles