USA süüdistab Huaweid arvukates väärtegudes, ettevõte eitab kõike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei pood Pekingis.
Huawei pood Pekingis. Foto: WANG ZHAO / AFP

Hiina telekomihiid Huawei tõrjus teisipäeval USA esitatud süüdistusi ettevõtte vastu, eitades kõiki mainitud rikkumisi.

«Huawei on pettunud, saades teada ettevõtte vastu esitatud süüdistustest,» on öeldud firma avalduses. «Ettevõte, selle tütar- või partnerifirmad ei ole toime pannud ainsatki süüdistustes mainitud USA seaduse rikkumist.» 

«Ettevõte ei ole teadlik ühestki proua Meng (Wanzhou) väärteost ning usub, et USA kohtud jõuavad lõpuks samale järeldusele,» lisas Huawei, viidates oma finantsjuhile, kes ootab Kanadas väljasaatmisistungit.

USA justiitsministeerium teatas esmaspäeval süüdistustest Huawei, tema finantsjuhi ja mitme tütarfirma vastu.

Ministeerium avalikustas 10 föderaalsüüdistust kahe Huawei tütarfirma vastu, mis puudutavad robottehnoloogia varastamist kompaniilt T-Mobile.

Lisaks esitati 13 süüdistust Huawei finantsjuhi Meng Wanzhou ja kolme tütarfirma vastu seoses USA Iraani-sanktsioonide rikkumisega.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray ütles, et mõlemad süüdistuste paketid paljastavad Huawei tegevuse Ameerika kompaniide ja finantsinstitutsioonide ärakasutamisel ning vaba ja õiglase maailmakaubanduse ohustamisel.

Meng võeti USA vahistamismääruse alusel kinni 1. detsembril Kanadas. Prokuröride sõnul eksitas ta Ameerika panku Huawei äritegevuse kohta Iraanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles