Erakordselt rumalad maksumuudatused

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud. Pilt on illustratiivne.
Maksud. Pilt on illustratiivne. Foto: Thomas Klee / PantherMedia / Thomas Klee

Eelmisel aastal tehtud maksumuudatused tekitasid ettevõtjates segadust ning mitut saab pidada Eestile lausa destruktiivseks, leiavad alanud aastalt maksurahu ootavad eksperdid, vahendas Äripäev.

«Möödunud aastal olid kõige laiema mõjuga kolm muudatust – tulumaksuvaba miinimumi astmeliseks muutmine, piitsa ja prääniku pakett, millega alandati ühelt poolt dividendi tulumaksu määra, kuid anti teisalt maksu- ja tolliametile võimalus maksustada laenude kujul välja antud kasumieraldisi, ning kolmandaks sõiduautosid, transporti ja majutust puudutavad muudatused erisoodustuste puhul,» rääkis KPMG maksunõustaja Einar Rosin Äripäeva raadio saates «Teabevara tund».

«Kui Eesti tulumaksusüsteem oli seni oma lihtsuse ja ühetaolisusega lipulaev, siis praegu see seda kindlasti enam ei ole,» oli ka sama konsultatsiooniettevõtte maksuekspert Joel Zernask möödunud aasta suhtes kriitiline.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles