Eesti Energia juhil kadusid koos lammastega ka PRIA toetused (3)

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Eesti Energia juht Hando Sutter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Energia juhile Hando Sutterile kuuluvad lambakasvatusettevõtted Saaremaa Ökoküla AS ja MTÜ Ökoabi sattusid nõuete rikkumise tõttu Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) uurimise alla ja said karistuseks 20 protsendi võrra vähem toetusi, kirjutab Saarte Hääl.

«Saaremaa Ökoküla AS ja MTÜ Ökoabi said nõuetele vastavuse nõuete rikkumise eest kumbki 20 protsenti vähendust,» ütles PRIA teabeosakonna juhtivspetsialist Eveliis Padar. Mida see rahaliselt tähendab, PRIA avaldada ei saa.

Saaremaa ettevõtete rikkumistest moodustas osa registriteavitustega hilinemine. Eelmise aasta jooksul teatas firma PRIA-le kokku 316 lamba kadumisest. Neist 143 läksid kaotsi jaanuaris-veebruaris, registrile anti sellest teada oktoobris. Ülejäänud 173 lamba kadumine selgus novembris-detsembris, PRIA-t teavitati neist mõnepäevase hilinemisega, vahetult enne veterinaar- ja toiduameti kohapealset kontrolli Lümandas asuvas laudakompleksis.

Lisaks registrile toimuvad valimi põhjal kohapealsed kontrollid ja nende tulemusi võrreldakse omakorda registriga. Mõlemad loomapidajad on olnud ka mahetoetuse taotlejad ja saajad.

Saaremaa Ökoküla sai laiemalt tuntuks mõned aastad tagasi, kui firma omanik Hando Sutter teatas, et ettevõttel kadus paari aastaga Vilsandi ja Lääne-Saaremaa karjamaadelt tuhat lammast.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles