Miljoniinvesteeringu eest sai mullu elamisloa kolm inimest (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakk.
Rahapakk. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suurinvestori elamisloa eriliigi alusel sai 2018. aastal elamisloa kolm inimest, kirjutab ERRi uudisteportaal.

2017. aasta algusest jõustunud regulatsiooniga võimaldab välismaalaste seadus anda elamisluba nendele välismaalastele, kes on teinud vähemalt miljoni euro suuruse otseinvesteeringu Eesti äriregistrisse kantud äriühingusse.

Suurinvestoril ei pea olema Eestis tegelikku elukohta ning puudub kohustus Eesti elukoha registreerimiseks rahvastikuregistris.

Äriühingut või investeerimisfondi, kuhu tehti elamisloa andmise tingimusena algne investeering, võib elamisloa kehtivusaja jooksul muuta tingimusel, et äriühing investeerib peamiselt Eesti majandusse või investeerimisfondi, mille investeerimispoliitika kohaselt investeeritakse fondi vahendeid peamiselt Eesti äriregistrisse kantud äriühingutesse.

Viimase kümne aasta jooksul on EL-i riikides kuldviisaskeemi kasutades antud kodakondsus umbes 6000 ja elamisluba 10 000 inimesele. Vastutasuks on saadud 25 miljardi euro väärtuses välisinvesteeringuid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles