Moskva pankur: Venemaa rahapesijaid võlus Danske panga usaldusväärne nimi

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lebedev oma kabinetis Venemaa kirjandusklassika kelmi Ostap Benderi ja kuulsaima põrandaaluse miljonäri Aleksandr Koreiko kujudega. Taustal jälgivad siingi kabinetis sündmusi Vladimir Putini lahked silmad.
Aleksandr Lebedev oma kabinetis Venemaa kirjandusklassika kelmi Ostap Benderi ja kuulsaima põrandaaluse miljonäri Aleksandr Koreiko kujudega. Taustal jälgivad siingi kabinetis sündmusi Vladimir Putini lahked silmad. Foto: Jaanus Piirsalu

Endine Vene parlamendi liige arvab, et Danske Eesti filiaali eelis Venemaa rahapesijate silmis oli ühe Skandinaavia vanima panga staatus.

Venemaa õiguskaitseorganid hakkavad Eesti prokuratuuri ja politseid Danske panga Eesti filiaalis toimunud mastaapse rahapesu uurimisel aitama ainult juhul, kui saavad selleks korralduse Kremli kõige kõrgemalt tasemelt, ütleb tuntud Moskva pankur ning endine riigiduuma liige Aleksandr Lebedev, kes on viimastel aastatel põhjalikult uurinud pettusi ja rahapesuskeeme Venemaa panganduses. Praegu ta Kremlis sellist soovi ei näe.

2007.–2015. aastani läbi Danske panga Eesti filiaali liikunud 200 miljardist eurost kahtlase päritoluga rahast tuli suur osa Venemaalt. Kui hästi tuntud see Danske panga kanal Venemaal oli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles