Baltika paneb Ukraina ja Valgevene poed kinni

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika pikaaegne juht Meelis Milder.
Baltika pikaaegne juht Meelis Milder. Foto: PEETER LANGOVITS / PEETER LANGOVITS/Scanpix

Ukraina, Valgevene ja Venemaa keerulise majandusliku ja poliitilise olukorra tõttu on sealsetel turgudel rõivatootja Baltika frantsiisipartnerite müügimahud ning maksevõime oluliselt vähenenud, mistõttu lõpetab ettevõte selle aasta esimeses kvartalis ennetähtaegselt frantsiisilepingud Valgevene ja Ukraina partneritega.

Koostööd Venemaa frantsiisipartneriga jätkatakse, kuid vähendatud mahus, teatas Baltika börsile.

Ukraina frantsiispartneriga, Baltika Retail Ukraina Ltd, sõlmiti leping 2014. aastal ning Valgevene frantsiisipartneriga Valanga OOO 2013. aastal.

Ukraina ebastabiilse majanduskeskkonna ja 2018. aasta novembris väljakuulutatud sõjaseisukorra tõttu on sealsed müügimahud järsult langenud. Keerulised majandusolud valitsevad ka Valgevenes, kus Baltika senine frantsiisipartner Valanga OOO on otsustanud väljuda moeärist.

Koostöös Venemaa frantsiisipartneriga OÜ Ellipse Group on koostatud kava kahjumlike poodide sulgemiseks ning kokku on lepitud uued kaubalähetuse ja maksetingimused.

Tulenevalt eelnevast hindab Baltika nõuded Ida-Euroopa partnerite vastu mitte täies ulatuses laekuvateks ning moodustab selleks 2018. aastal allahindluse reservi ligikaudses summas 1,2 miljonit eurot.

Lepingute lõpetamisel väheneb Baltika 2019. aasta hulgimüügi ja frantsiisi müügitulu hinnanguliselt 1 miljon eurot.

Baltika aktsiaga tehti täna Tallinna börsil kuus tehingut käibega 1586 eurot, aktsia hind tõusis 1,09 protsenti 18,6 sendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles