Riia suure tulekahju keskmes toimetab Eesti äriseltskond (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengu järel varisemisohtlikuks muutunud osa hoonest lammutati. 
Põlengu järel varisemisohtlikuks muutunud osa hoonest lammutati. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Riias süttis oksjoni ajal ajalooline art nouveau stiilis elamu, mille tõttu jäi pooleli hoone kultuurimälestiseks nimetamine ja kadusid muud huvilised peale eestlaste.

25. novembri varahommikul kell pool neli teatas möödasõitja tulekahjust Riia kesklinnas Kalnciema tänaval. Leekides oli ajalooline art nouveau stiilis 1913. aastal ehitatud kortermaja. Kuigi tuletõrje jõudis kohale seitsme minutiga, olid leegid selleks ajaks juba hoone kõik kuus korrust endasse neelanud. 40 tuletõrjujat suutsid peatada tule leviku hommikul kella seitsmeks.

Maja kustutati veel neli päeva. Kokkuvõttes langes pool sellest tuleroaks ning on varinguohu tõttu praeguseks juba lammutatud. Maja hävis tules nõnda kiiresti, et tuletõrjujad sinna sisenemisega ei riskinud ja võitlus punase kukega käis vaid väljast.

Hoone oli 3. novembril kohtutäituri korraldatud avalikule oksjonile pannud eestlane August Käära, kellele kuulus maja Läti ettevõtte SIA K2B kaudu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles