Maagaasi börsihind on langenud viiendiku võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurimine nafta- ja gaasimaardlas Patagoonias, mis kus on suuruselt kolmas mittetraditsioonilise maagaasi leiukoht maailmas.
Puurimine nafta- ja gaasimaardlas Patagoonias, mis kus on suuruselt kolmas mittetraditsioonilise maagaasi leiukoht maailmas. Foto: SCANPIX

Üha laialdasema kildagaasi kasutamise tulemusena on maagaasi hind on alates selle aasta algusest langenud viiendiku võrra.

New Yorgi kaubabörsil kerkis maagaasi hind eile kuus protsenti 3,566 miljoni Briti termaalühiku kohta (BTU)  dollar. Aasta alguses maksis see 4,54 dollarit ehk 21 protsenti vähem. Dollari kurss on praegu samal tasemel, mis aasta alguses.

Maagaasi börsihind on viimastel aastatel langenud järsult pärast seda kui Ameerika Ühendriikides hakati tänu uutele tehnoloogiatele eraldama gaasi orgaanikat sisaldavatest kiltadest. Tänu kildagaasile on Ühendriikide gaasivarud kerkinud nelja aastaga kahekordseks.

Kildagaasi leidub laialdaselt ka Euroopas, eelkõige Prantsusmaal ja Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles