Euroopa Komisjon kaebas Ühendkuningriigi maksusoodustuste tõttu kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis parlamendi ette kinnitatud lipud.
Londonis parlamendi ette kinnitatud lipud. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Euroopa Komisjon läks neljapäeval Ühendkuningriigi vastu Euroopa Kohtusse, süüdistades seda kaubabörsidel maksusoodustuse reeglite rikkumises.

Komisjon teatas, et läks Ühendkuningriigi vastu kohtusse, kuna see laiendas kohatult käibemaksuvabastust kaupadele, mis Euroopa Liidu regulatsioonide järgi seda ei pidanuks saama.

Komisjoni otsus langeb ajale, kui on muutumas järjest ebakindlamaks, kas Briti peaminister Theresa May suudab vältida Euroopa Liidust leppeta lahkumist 29. märtsil, kuivõrd Briti parlament lükkas novembris sõlmitud lahkumisleppe tagasi.

Leppe järgi, mida ei ole veel ratifitseerinud Briti ega Euroopa Parlament, peaks Ühendkuningriik austama Euroopa Kohtu otsuseid, mis algatati ajal, kui riik oli veel Euroopa Liidus või üleminekuperioodil.

Euroopa Komisjoni tööhõive- ja sotsiaalküsimuste volinik Marianne Thyssen ütles pressikonverentsil, et Brexit ei olnud kohtuasja algatamisel kaalutlus.

«Me tegeleme rikkumistega iga liikmesriigi puhul samamoodi. Me ei erista ühte või teist liikmesriiki. ÜK on endiselt liikmesriik,» ütles Thyssen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles