Tuuleenergia Assotsiatsioon valis uue juhatuse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefit Greeni juht Aavo Kärmas
Enefit Greeni juht Aavo Kärmas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon valis teisipäeval toimunud üldkoosolekul uued juhatuse liikmed. Juhatuse esimeheks sai Enefit Greeni AS-i juhatuse esimees Aavo Kärmas, kelle sõnul on tuuleenergia Eestis tänaseni alahinnatud ning tema plaan on seda muuta.

Lisaks Kärmasele kuuluvad uude juhatusse Empower AS-i juhatuse liige Jaanis Järvet ning Baltic Wind Energy OÜ juht Peeter Kukk, teatas Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon. 

«Äsja lõppenud aastal ehitati Eestisse uusi päikesepaneele umbes 100 megavati ulatuses, kuid ei lisandunud mitte ühtegi tuuleparki,» kommenteeris Kärmas pressiteates. Ta lisas, et Eestis on fundamentaalselt väga head tuuleolud nii maismaal kui meres ning samas ambitsioonikad taastuvenergia eesmärgid, mille poole liikumisel peaks kindlasti senisest rohkem tuuleenergiat kasutusele võtma.

«Taastuvenergia arendajatele on kahtlemata vajalik, et regulatsioon oleks selge ja paigas. Uus elektrituruseadus näeb ette, et Eestis minnakse taastuvenergia arendamisele üle ilma igasuguse toetuse maksmiseta. Kui see ei osutu tulemuslikuks, hakkab riik kord aastas korraldama toetuste vähempakkumisi. See selgub aga alles 2019 aasta lõpuks, millistest allikatest, millal ja kui palju soovib riik taastuvenergiast elektri tootmist 2030. aastaks Eestisse juurde tekitada,» rääkis Kärmas.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni liikmed tänasid toimunud koosolekul senise juhatuse pikaajalisi liikmeid Martin Kruusi, Innar Kaasikut ja Peep Siitami.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon loodi 2001. aastal eesmärgiga edendada tuulest elektri tootmist Eestis. Täna on assotsiatsioonis 22 liiget, kellele kuulub ligi 95 protsenti ehk 293,5 megavatti Eestis installeeritud tuulikute koguvõimsusest (310 MW). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles