Külmaga võitlevate eestlaste elektritarbimine küünitas kõigi aegade rekordini (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti elektritarbimine oli teisipäeval väga lähedal kõigi aegade rekordtasemele, kui viieminutiline keskmine tarbimine ulatus kella 10 paiku 1549 megavatini.

Kui kõige kõrgem viieminutline elektritarbimine oli teisipäeval 1549 megavatti, siis kõige kõrgem ajalooline tase oli 2010. aasta 28. jaanuari õhtusel tipptunnil, kui see ulatus 1587 megavatini. Tunni keskmine tarbimine oli teisipäeval kella 9 ja 10 vahel 1543 megavatti.

Rohke tarbimine kajastus ka elektrihinnas, mis ulatus teisipäeval kella 9 ja 10 vahel 80,23 euroni megavatt-tunni kohta. Tarbimisrekordi ajal 2010. aasta jaanuaris aga Eestis veel elektribörsi polnud ning kõigile tarbijatele kehtis reguleeritud hind 30 euro lähedal.

Hoolimata kõrgest tarbimisest ületas Eestis toodetud elekter tarbimist. Esmaspäeval oli tootmine kella 7-st kuni 22-ni üle 2000 megavati ning oli teisipäeva päeval veidi alla 2000 megavati.

Kõrge tarbimistaseme taga on külm ilm, teisipäeva hommikul kella 8 ajal mõõdeti viimase kahe aasta jaanuarikuu külmarekord Väike-Maarjas, kus temperatuur oli 25,3 miinuskraadi.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles