Eesti startup-maailma uus kuum tulija ostis küberturvafirma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kotkas
Kaarel Kotkas Foto: Veriff

Eelmisel aastal uue tulija tiitli võitnud näotuvastusteenust pakkuv tehnoloogiafirma Veriff ostis küberturvalisuse ettevõtte BrowserID, mis suudab tuvastada seadmepõhistest andmetest lähtuvad riskid.

BrowserID teenindab rahvusvahelisi kliente, nagu Ekspress Grupp, GoEuro, Heathmont, TransferWise ja 8bet. Tehingu mahtu osapooled ei avalikusta, teatas Veriff.

BrowserID asutaja Argo Mändmaa jätkab Veriffi pettustevastase tootegrupi juhina. BrowserID jätkab teenuse pakkumist oma klientidele samade kokkulepete alusel. 

«BrowserID teostab kompleksseid taustakontrolli päringuid, häirimata sealjuures kliendi privaatsust. Meediaettevõtted kasutavad meie teenust tõrjumaks soovimatut keelekasutust ja finantsettevõtted selleks, et täita maksete protsessiga seotud turvanõudeid. Kahe äri liitmine aitab meil viia internetipettuste tõkestamise uuele tasemele. Nüüd saame pakkuda klientidele laiemat teenustevalikut nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas,» rääkis Mändmaa.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul aitab BrowserID tehnoloogia ühendada väga olulise osa seadmepõhistest andmetest seadme kasutajaga. «Sellega viime küberpettuste ennetamise vaid isikusamasuse tuvastamisest kaugemale ning loome uue turustandardi,» lisas ta.

Veriff on tehnoloogiaettevõte, mis muudab inimese identiteedi virtuaalselt tuvastatavaks. Ettevõtte tehnoloogia aitab organisatsioonidel luua kliendisuhteid kiirelt ja turvaliselt. Samuti ennetab see küberkuritegusid.

Veriff annab tööd pea 100 inimesele Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles