Davosi majandusfoorumil osalev peaminister: saame tutvustada Eesti digiarengut (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister Jüri Ratas osaleb kolmapäevast kuni reedeni Šveitsis Davosis toimuval Maailma Majandusfoorumil, mille korraldajatelt oli ta kutse saanud.

Maailma Majandusfoorum keskendub üleilmastumist puudutavatele küsimustele, mis on tekkinud neljanda tööstusrevolutsiooniga. Foorum toob Davosi kokku riigipead, akadeemikud, rahvusvaheliste suurettevõtete juhid ja kolmanda sektori eeskõnelejad, märgitakse valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteates.

Olukorras, kus majanduskasv on aeglustumas, riikidevaheline konkurents tihe, tehnoloogia areng ülikiire ja ettearvamatu ning ökoloogilised mured nõuavad enam tähelepanu, arutavad maailma liidrid võimalusi, kuidas paremini edendada riikide ja regioonide vahelist koostööd.

Jüri Ratase sõnul vajavad maailma riikide ees seisvad väljakutsed lahendusi, kuhu panustavad kõik. «Me teame lähtuvalt oma kogemustest ja suurusest väga hästi, et suured küsimused ei hooli riigipiiridest. Samuti on ka lahendused tihti sellised, mida saab üksteiselt üle võtta, säästmaks nii oma energiat kui ka ressursse. Meile on väga oluline osaleda aruteludel, kus räägitakse kõiki riike puudutavatest küsimustest,» sõnas peaminister.

«Ühtlasi saame tutvustada Eesti digiarengut ning jagada meile igapäevast, kuid enamikele maailma riikidele väga erilist e-riigi kogemust,» lausus Ratas

Peaminister tutvustab Davosis suurettevõtete, riigi- ja valitsusjuhtidele Eesti e-riigi, digitaalse identiteedi ning digiühiskonna kogemust. Peaminister osaleb Euroopa tulevikku ja maailmamajanduse käekäiku ning Euroopa Liidu ja Aafrika riikide koostööd puudutavates aruteludes. Samuti kohtub ta nii Eestisse välisinvesteeringuid teinud ettevõtete esindajatega kui ka võimalike tulevaste välisinvestorite ja koostööpartneritega.

Ratasel on teiste seas kavas kohtuda Apple, Uber Technologies, Booking.com, Ericsson, Proteus Digital Health, Accenture, Paypal, Coca-Cola Company, Koç Holding AS ning BenevolentAI juhtidega. Samuti on peaministril plaanis kahepoolsed kohtumised Colombia, Costa Rica, Paraguay ja Uganda presidentide ning Uus-Meremaa peaministriga.

Peaminister Ratas osales Davosi foorumil ka eelmisel aastal. Ta jõuab Eestisse tagasi 25. jaanuari hilisõhtul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles