Gatwicki lennujaama droonijuhtum tõi Easyjetile 15 miljonit kahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Easyjet. Pilt on illustratiivne.
Easyjet. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Briti odavlennufirma Easyjet kannatas jõulude eel droonide põhjustatud segaduse tõttu Londoni Gatwicki lennujaamas 15 miljonit naela ehk 17 miljonit eurot kahju.

Easyjeti teatel põhjustas segadus firma käibele viis miljonit naela kahju firma ja 10 miljoni naela võrra suurenesid kulutused reisijate peale.

«Easyjet alustas 2019. finantsaastat positiivselt tugeva nõudluse ja kõrvalise tuluga, mis vedasid häid käibenumbreid,» ütles tegevjuht Johan Lundgren börsiteates.

«See ilmneb heast tegevuskasumist ja ühekordsetest mõjudest üle terve võrgustiku, millest erand on häired, mille põhjustas Gatwicki sulgemine droonide tõttu,» lisas ta.

Jõulude eel suleti umbes 36 tunniks Gatwicki lennujaam, mis on reisijate arvu poolest Ühendkuningriigi teine, sest selle lähistel märgati droone. Sulgemine mõjutas 140 000 reisijat, kellest suurem osa olid EasyJeti reisijad.

Easyjeti teatel mõjutas Gatwicki droonijuhtum umbes 82 000 firma reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles