Rahandusministeerium: hätta sattunud koduomanikke tuleb aidata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldlõvi uuselamurajoon Pärnu lähedal.
Kuldlõvi uuselamurajoon Pärnu lähedal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lähinädalatel kavatseb rahandusminister Ivari Padar kohtuda kõigi meie oluliste pankade juhtidega, et saada ülevaadet probleemidest eluasemelaenude teenindamisega ning hinnata pankade võimalusi toetada kinnisvaraturu kohandumist.


«Kasvanud tööpuuduse tingimustes võib alanud aastal inimeste jaoks üheks tõsisemaks probleemiks kujuneda oht kaotada oma eluase ja sellesse tehtud investeeringud. Ühiselt peame seisma just nende tublide tööinimeste eest, kelle peres kasvab lapsi ning kes on kaotanud töö ja sellega ka olulise sissetuleku,» teatab rahandusministeerium.



Rahandusminister Ivari Padar leiab, et probleemide süvenemisel eluasemelaenudega peab riik inimestele appi tulema, toetama jõukohaste lahenduste leidmist ning tagama kodu turvalisuse olukorras, kus ekspansiivne laenupoliitika tõi kaasa majanduse ülekuumenemise ja jõudude ülehindamise.

«Nüüd on tarvilik seada siht kestvamale ja püsivamale arengule ka kinnisvaraturul, mitte lasta pendlil hooga teise äärmusse minna. Selleks tuleks ka pankadel otsida võimalusi ajutistesse makseraskustesse sattunud koduomanikele alternatiivide pakkumisel. Lisaks sellele arutame lähiajal valitsusliidus riigipoolseid meetmeid kodulaenu intressipuhkuse pakkumiseks läbi Kredexi,» selgitas Padar.

Eesti Panga andmetel oli 2008. aasta novembri lõpuks eraisikutele antud eluasemelaenude jääk 97,3 miljardit krooni. Eluasemelaen on ligi 150 000 leibkonnal ja eluasemelaenude tasumisega oli raskusi möödunud aasta lõpus ligi neljal protsendil laenuvõtjaist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles